OOST-VLAANDEREN
LIGA TESSENDERLO

WEDSTRIJD Real Noorderwijk - Futsal Team Charleroi  6-1 (1-0)

DATUM 30-10-2015

DOELPUNTEN Mouhcine Zerouali, El Kharroubi Abderahim, Hicham Salah (2), Ahmed Ajouaou, Karim Bouyakoubi.

VERSLAG Met de komst van leider Charleroi kreeg Real een mooie bekeraffiche. In de competitie werd in Charleroi nog onverdiend verloren. De mannen uit Noorderwijk hadden dus een mooie bekerreputatie te verdedigen en zouden dit ook graag zo houden. Real moest dit wel doen zonder keeper Morad maar Van Bael is nog steeds een uitstekende vervanger. De wedstrijd begon snedig en Real kreeg al in de eerste minuut een kans via Kherouach maar de bezoekende keeper Durot redt knap. Aan de overkant gaat een schot van Kilic net naast. Real dat zeer geconcentreerd speelt heeft het meeste balbezit en blijft dreigen via Mouhcine, Kherouach en Salah. Na zes minuten tikt de thuisploeg de bezoekers helemaal op een hoopje doch Mouhcine Zerouali vergeet deze mooie aanval af te ronden. De thuisploeg blijft de betere ploeg op het veld maar moet toch oppassen voor een bezoekende counter. Na verschillende kansen voor Real komt er in de 15’ eindelijk de verdiende voorsprong. Een mooi opgebouwde aanval van de thuisploeg wordt afgerond doorKharroubi en eindelijk de 1-0. Charleroi moet telkens foutief ingrijpen door het zeer goede spel van de thuisploeg. Na achttien minuten valt dan ook de zesde fout voor de bezoekers en mag Salah de 10-meter nemen. Deze besluit veel te zwak naast. Net voor de pauze begint Ajouaou nogmaals aan een solo maar Durot redt andermaal. Real mag gaan rusten met een te kleine voorsprong voor het geleverde spel. Hopelijk breekt hen dit niet zuur op in de tweede helft.

Tweede helft is een kopie van de eerste. De mannen van coach Gessner spelen de bal mooi rond en de bezoekers moeten het spel ondergaan. Er volgt de ene na de andere kans. Telkens is de afwerking net niet goed genoeg. Leider Charleroi komt sporadisch tot aan het doel van Van Bael. Deze staat echter zeer attent te keepen en laat zich niet verschalken. In de elfde minuut besluit Ajouaou dat het weer eens tijd is voor een actie, en wat voor één. Onnavolgbaar, moeilijk verder te vertellen, links, rechts, links, rechts maakt hij knap de 2-0. Doelpunt van het jaar. Een minuut later maakt Salah de 3-0. Real duwt nu helemaal door en de bezoekers weten het niet meer en gaan met een vijfde speler spelen om zo de bakens nog te proberen te verzetten maar de Elmos-boys weten hier wel raad mee. Zerouali straft dit af in de veertiende minuut. 4-0. Eventjes concentratieverlies bij de thuisploeg en de bezoekers mogen milderen tot 4-1 via Canaris. Niet getreurd want even later loopt de thuisploeg opnieuw verder uit tot 5-1 via Bouyakoubi. In de laatste seconden kan Hicham Salah de 6-1 eindstand op het bord zetten. Real maakt zo dus weer zijn reputatie waar na een zeer knappe wedstrijd van Noorderwijk. Volgende week staat er terug de competitie op het programma en is er de grote Kempische derby tegen Malle-Beerse. Hopelijk kunnen dan ook de puntjes in Herselt blijven.

Speelden voor Real Noorderwijk: Davy Van Bael, Brent Hendrickx, Marouane Abderrahim, Abdullah Kherouach, El Kharroubi Abderahim, Hicham Salah, Karim Bouyakoubi, Ahmed Ajouaou, Mouhcine Zerouali, Ward Vivijs.